Cras bouwt mee aan topsportcentrum Belgische hockey

Center of Excellence National hockey team 2

Eind juni werd het hockey topsportcentrum van de Red Lions & Red Panthers officieel geopend. Dit "high performance" trainingscentrum, of nog beter "Center of Excellence" is de de uitvalsbasis geworden van onze Belgische Olympische trots.

De eerste ontwerpen van het trainingscomplex lagen begin 2018 al op tafel. Het opzet van Polo Architects was een duurzaam ecologisch en duurzaam gebouw, het is dus niet verwonderlijk dat de keuze voor de gevelbekleding al snel naar hout ging.

Gevelprofielen in thermowood

"Met ons uitgebreid aanbod houten gevelbekleding werd natuurlijk in de richting Cras Woodshops gekeken" weet collega productspecialist (HSB) Bart Paulissen te vertellen. Er werd gekozen voor het profiel 'triple 33mm" in thermowood uit onze WOW! (Wood On Walls) collectie. "In totaal werd 5500 lopende meter van het dit profiel in thermowood gebruikt", vult hij aan.

Gelamelleerde balken GL24

Na een uitgebreide vergelijking van verschillende houtsoorten werd voor de structuurbalken gekozen voor gelamelleerde massieve balken GL24 samengesteld uit vurenhout.

Bart: "Deze gelamelleerde balken worden hoofdzakelijk gebruikt voor houtskeletbouw maar omwille van hun esthetische kwaliteit worden ze meer en meer toegepast in diverse (woning)projecten.
In deze situatie vormden ze dan ook de perfecte structuur: Dankzij de bruine impregnatie sluiten de balken naadloos aan bij de gevelprofielen in thermowood. In totaal werd zo'n 30m³ gelamelleerde balken op maat gefreesd. Dankzij deze gedetailleerde infrezingen konden de structuurbalken blind bevestigd worden op de structuur."

Wij blijven de Panthers alvast verder volgen van op de eerste lijn. Benieuwd of dit state-of-the-art trainingscomplex invloed zal hebben op hun toekomstige prestaties. Wij vermoeden van wel! ;-)

Ontdek ons aanbod houten gevelbekleding

Onze producten houtskeletbouw

Center of Excellence National hockey team 1

Project: "Center of Excellence" hockey topsportcentrum Antwerpen
Architect:
Polo Architects
Realisatie:
VDS Vanderstraeten